Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с уреда за нивото на горивото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с уреда за нивото на горивото

Колеги днес колата за 2-ри път ме остави на пътя! Причината - липсата на каквото и да е гориво!Направих и снимка на показанието на стрелката при напълно празен резервоар!
    Click image for larger version

Name:	21012011300.jpg
Views:	1
Size:	87.0 Килобайта
ID:	2380945
    Та въпроса ми е какво трябва да направя за да имам нормално и вярно измерване на нафтата!
    Благодаря предварително
    Audi A6 3.0 TDI
    Infiniti FX35

На мен пък май ми се получава обратното...Зареждам и отива стрелката примерно на 2-рата черта..Гася колата пред нас (на равно) паля след 2-3 часа и стрелката е слезла с половин деление, а като я огасих беше на 2-рата чертичка...Странни явления се случват с тоя уред за нивото...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Провери датчика за горивото в резервоара. Незнам как е при 147-ците но предполагам , че е като на повечето коли със съпротивителни писти и провери как е контакта на крачетата. Датчика си представлява реостат
      Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 13:50.
      Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
      Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        На мен пък май ми се получава обратното...Зареждам и отива стрелката примерно на 2-рата черта..Гася колата пред нас (на равно) паля след 2-3 часа и стрелката е слезла с половин деление, а като я огасих беше на 2-рата чертичка...Странни явления се случват с тоя уред за нивото...

и при мен е така сипах бензин за 100лв показа ми на половината резервоара след като я изгасих ми показва 1/4 странна работа

п.с. с нова бензинова попма съм
        sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
        Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

то май всеки има някакъв проблем
          и при мен нивото играе не всеки път показва реалната стойност на горивото

Comment

Първоначално публикувано от TMAX Покажи съобщение
            Колеги днес колата за 2-ри път ме остави на пътя! Причината - липсата на каквото и да е гориво!Направих и снимка на показанието на стрелката при напълно празен резервоар!
            [ATTACH]65021[/ATTACH]
            Та въпроса ми е какво трябва да направя за да имам нормално и вярно измерване на нафтата!
            Благодаря предварително
            Тряя се разглоби и звади помпата и поплавъка,най-вероятно заяжда някъде,щом показва па няма нафта
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това се случва на коли които седят дълго време без да се карат заредени с малко гориво.Или рядко им им се случва да се пълнят до горе.Така бях чел някъде и мисля че има логика.
              CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
              Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

точно така е и проблема е свързан с т.нар съпротивителна писта на датчика - потенциометър. Тя се окислява само в позицийте в които се използва най-често а това зависи от нивото на горивото.

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                  Това се случва на коли които седят дълго време без да се карат заредени с малко гориво.Или рядко им им се случва да се пълнят до горе.Така бях чел някъде и мисля че има логика.
                  Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщение
                  точно така е и проблема е свързан с т.нар съпротивителна писта на датчика - потенциометър. Тя се окислява само в позицийте в които се използва най-често а това зависи от нивото на горивото.
                  Странно,но от 9 месеца имам колата и винаги я зареждам само догоре! Не е имало дори 1 случай да я заредя и да не е догоре!
                  Audi A6 3.0 TDI
                  Infiniti FX35

Comment

Значи ако се напръска с контактен спрей ще се оправи?
                    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Пак зависи. Може и крачето да е заседнало. Общо взето това са повредите а за най-сигурно вадиш датчика от резервоара , взимаш мултицета и започваш да мериш на изводите. Ей сега да погледна в Аутодатата и ще ти кажа на кои. Гледаш при преместване от единия край към другия дали ще се променят стойностите на съпротивлението.

Comment

Ето ти и ел. схемата , но това е от 156 1,9 дизел , защото няма за 147 , но предполагам са същите. на посочените изводи измери дали се променя съпротивлението.
                        Attached Files

Comment

Това според мен става, защото колата примерно е карана от някой "пестелив" дето я е карал винаги с малко гориво в резервоара, и съответно поплавъка (или там какъвто и да е уреда дето мери количеството в резервоара) се е износил и изхабил в тази си част (където показва малко наличие на гориво); ако си я пълниш до горе и зареждаш йкато стигне до половината няма да имаш проблеми според мен...

ПС: ти тая кола ако я караш постоянно толкова ли не можеш да я определиш как харчи, та да се заблудиш от това показание..? Аз като гледам показанието на уреда, имаш гориво за още 100+ километра поне...

Comment

Пак зависи. Може и крачето да е заседнало. Общо взето това са повредите а за най-сигурно вадиш датчика от резервоара , взимаш мултицета и започваш да мериш на изводите. Ей сега да погледна в Аутодатата и ще ти кажа на кои. Гледаш при преместване от единия край към другия дали ще се променят стойностите на съпротивлението.
                            Ето ти и ел. схемата , но това е от 156 1,9 дизел , защото няма за 147 , но предполагам са същите. на посочените изводи измери дали се променя съпротивлението.
                            Благодаря ти много за информацията колега!

---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

[QUOTE=badmadafaka;832306]Това според мен става, защото колата примерно е карана от някой "пестелив" дето я е карал винаги с малко гориво в резервоара, и съответно поплавъка (или там какъвто и да е уреда дето мери количеството в резервоара) се е износил и изхабил в тази си част (където показва малко наличие на гориво); ако си я пълниш до горе и зареждаш йкато стигне до половината няма да имаш проблеми според мен...

Не е карана от наречения от теб " пестелив " тип човек и относно изхабяването на поплавака - като нов си е!

Знам точно колко ми гори колата, колега! Обаче от начина по който я карам ми дава разход с разлика от рода на 3 литра между леко шофиране и по -динамично!Според теб за 800 км . пробег аз да си пиша на лист кога карам бързо и кога икономично за да знам средния и да знам колко гориво има в резервоара според това каране!
                            С пълненето над половината също за мен не е решение! В моимента имам за 20 лв нафта а стрелката е над половината!За 60 лв. стрелката пак е там?
                            Audi A6 3.0 TDI
                            Infiniti FX35

Comment

[QUOTE=TMAX;832382]Благодаря ти много за информацията колега!

---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Това според мен става, защото колата примерно е карана от някой "пестелив" дето я е карал винаги с малко гориво в резервоара, и съответно поплавъка (или там какъвто и да е уреда дето мери количеството в резервоара) се е износил и изхабил в тази си част (където показва малко наличие на гориво); ако си я пълниш до горе и зареждаш йкато стигне до половината няма да имаш проблеми според мен...

Не е карана от наречения от теб " пестелив " тип човек и относно изхабяването на поплавака - като нов си е!

Знам точно колко ми гори колата, колега! Обаче от начина по който я карам ми дава разход с разлика от рода на 3 литра между леко шофиране и по -динамично!Според теб за 800 км . пробег аз да си пиша на лист кога карам бързо и кога икономично за да знам средния и да знам колко гориво има в резервоара според това каране!
                              С пълненето над половината също за мен не е решение! В моимента имам за 20 лв нафта а стрелката е над половината!За 60 лв. стрелката пак е там?
                              Добре де,разглоби ли колата,извади ли поплавъка,какво става.Има малка вероятност проблема да е в таблото
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X